Alegerea reprezentantilor salariatilor
Raspuns oferit de Adina Popescu
consilier juridicIntrebare: Avand in vedere ca in noua Lege 367/2022 alegerea reprezentantilor angajatilor reprezinta atributul exclusiv al salariatilor, iar angajatorul, la cererea acestora, va facilita desfasurarea procedurii de alegere a reprezentantilor angajatilor. Avand in vedere ca s-a ales comisia de organizare si desfasurare a alegerii reprezentantilor angajatilor prin vot deschis si s-a incheiat proces verbal in acest sens. Procesul verbal a fost semnat de patru membri care au condus sedinta, membri din randul salariatilor. Conducerea societatii nu a participat ci doar a semnat procesul verbal prin sintagma luat la cunostinta. Avand in vedere ca aceasta comisie va intocmi regulamentul de alegere a rs Apoi urmeaza a se alege reprezentantii angajatilor. Dupa alegerea acestora se incheie proces verbal. Intrebare 1 Trebuie facuta decizie sau dispozitie a conducerii societatii de numire a comisiei care organizeaza si urmareste procesul de alegere a reprezentantilor angajailor? 2 Trebuie facuta decizie sau dispozitie a conducerii societatii de aprobare a regulamentului de alegere a reprezentantilor angajatilor, regulament intocmit de comisia de organizare a alegerii reprezentantilor angajatilor? 3 Trebuie facuta decizie sau dispozitie a conducerii societatii de numire a reprezentantilor salariatilor, dupa incheierea procesului de alegere a acestora? 4 Care este modalitatea de rezolvare a punctelor cuprinse in continutul intrebarii si cine semneaza, in cazul ca conducerea soc nu are acest drept?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 11-50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 24 feb 2023.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Contract colectiv de munca
Intrebare: Pentru negocierea unui CCM intre un angajator/SRL si angajati care sunt pasii obligatorii si ce documente ar trebui elaborate de catre angajator pentru a putea dovedi ca a demarat si facilitat dialogul social pentru negocierea CCM? Adresez intrebarea din perspectiva unui angajator(>10 salariati) care nu a putut agrea intr-un final un CCM cu angajatii sai si doreste a nu avea probleme la un ...
Intrebare: O societate comerciala a initiat negocierea contractului colectiv de munca in data de 03.04.2024, prima sedinta de negociere avand loc cu reprezentantii sindicatului nereprezentativ in data de 28.05.2024. Au avut loc 6 sedinte de negociere ultima avand loc in data de 12.09.2024.Deoarece durata negocierii de 45 de zile a fost depasita, de comun acord cele 2 parti implicate in negociere au ...
Intrebare: Societate cu 120 de salariati are contract colectiv de munca incheiat si inregistrat, valabil pana in aprilie 2026. Avand in vedere faptul ca unul dintre cei 3 reprezentatnti ai salariatilor alesi a incetat contractul de munca in ianuarie 2025 , va rog sa imi spuneti daca este obligatoriu ca societatea sa faca vreun demers in privinta alegerii unui nou reprezentant al salariatilor.
Intrebare: Daca in Contractul Colectiv de Munca la nivel de societate sunt reglementate zilele libere pentru evenimente deosebite astfel: Ex: Decesul socrilor se acorda 1 zi, in comparatie Contract Colectiv de Munca stabilit la nivel national valabil intre 2007-2010, in care se prevede: Art. 61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie sau pentru alte ...
Intrebare: Este obligatoriu sa ofer angajatilor pauze in timpul zilei, pe langa pauza de masa? Exista un interval de timp la care sunt obligat sa le ofer pauze angajatilor sau este doar o decizie interna?
Intrebare: Prin Contractul Colectiv de Munca incheiat la nivelul Societatii, ce are ca perioada de valabilitate 01.06.2024-31.05.2025, la art. 93 alin. 2 din acesta se precizeaza ca, A« odata cu cresterea salariului de baza minim brut pe economie, vor fi majorate toate salariile de baza stabilite prin contractele individuale de munca, cu suma fixa cu care a fost majorat salariul de baza minim brut pe ...