CCC. Vechime in munca. Concediu de odihna suplimentar
Raspuns oferit de Gabriela Dita
consilier juridicIntrebare: Avand in vedere ca concediul crestere copil reprezinta vechime in munca, avem urmatoarea speta: In cadrul companiei s-a reglementat un beneficiu pentru angajati si anume, acordarea de zile de concediu suplimentar in functie de vechime: Conditie de acordare zile concediu odihna suplimentare acordate/an Implinirea 1 an in cadrul Credius IFN1 zi de concediu de odihna suplimentara Implinirea 2 ani in cadrul Credius IFN, 2 zile de concediu de odihna suplimentare Implinirea 3 ani in cadrul Credius IFN, 3 zile de concediu de odihna suplimentare; Implinirea 4 ani in cadrul Credius IFN, 4 zile de concediu de odihna suplimentare; Implinirea 5 ani/peste 5 ani in cadrul Credius IFN, 5 zile de concediu de odihna suplimentare.
Exemplu: Daca unui angajat care are 1 an vechime in cadrul companiei (1 zi de co suplimentara conform procedurii de beneficii) i se suspenda contractul individual de munca pe o perioada de 2 ani, la momentul reactivarii contractului de cate zile de co suplimentar beneficiaza? Avand in vedere ca vechimea lui totala in cadrul companiei este de 3 ani. (De 1 zi sau de 3 zile de co suplimentar?)
• Tip societate: S.A.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 02 ian 2022.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Concediu crestere copil
Intrebare: Salariata aflata in CCC in perioada 09.05.2023 - 20.01.2025. Intre timp afla ca este din nou insarcinata si urmeaza sa nasca in Ianuarie 2025. In acest caz cum se procedeaza? Se activeaza salariata cu o luna mai repede, mai exact in data de 20.12.2024 - ultima luna fiind luna tatalui, urmand salariata sa intre in concediu medical pana la urmatoarea suspendare pentru crestere copil? 2. In cazul in ...
Intrebare: Avem urmatoarea speta: un angajat urmeaza sa intre in concediu crestere copil (acele 2 luni ale tatalui) anul viitor. Copilul implineste 2 ani pe 08.04.2025. Oficial i-am comunicat ca el trebuie sa intre in concediu din 08.02 - 08.04. Dar el doreste sa isi ia in perioada 08.01 - 08.03. Este posibil? Iar ca si plata, va fi platit cu suma pe care o primea mama?
Intrebare: Doi angajati necasatoriti ai societatii au impreuna un copil. Ambii parinti au vechimea necesara pentru a primi indemnizatie crestere copil. In cazul in care tatal renunta la luna lui, poate mama primi indemnizatie si pentru luna tatalui in baza faptului ca parintii nu sunt casatoriti?
Intrebare: Avem o salariata care a nascut pe data de 24.08.2023, momentan este in concediu de crestere copil. Avand in vedere modificarile privind perioada in care si tatal poate beneficia de concediu de crestere copil, va rog sa imi spuneti care este data la care salariata trebuie sa se intoarca in activitate.
Intrebare: Pentru o salariata care a beneficiat de concediu pentru crestere copil, perioada de suspendare a CIM in acesta situatie constituie vechime in munca pentru acordarea sporului de vechime? Stiu ca pentru pensie, perioada constituie stagiu de contizare si se ia in calcul dar pentru acordarea sporului de vechime cum se trateaza.
Intrebare: Angajata cu CIM suspendat pentru ingrijire copil (CCC), pe 27.10.2024 copilul implineste varsta de doi ani, amgajata doreste incetarea activitatii, cu ce data este corecta incetarea CIM-lui cu 28.10.2024? Stiu ca trebuie facuta incetare suspendare si pe urma incetare activitate, data de 27.10. Cand e nascut copilul, este considerata zi de CCC.