CM. Stagiu de cotizare. Baza de calcul
Raspuns oferit de Irina Dumitrescu
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Avem un salariat X angajat din data de 03.08.2023 care in data de 30.07.2024 CIM a fost incetat prin demisie iar cu data de 02.09.2024 se reangajeaza in cadrul aceleasi societati iar in data de 02.10.2024 acesta este internat in spital si primeste concediu medical care are ca si cod de indemnizatie 06 - 5 zile (este urgenta - suportata de catre angajator). Cel de al doilea CM are ca si cod de indemnizatie 01- 10 zile eliberat tot de catre medicul specialist fiind internat in spital si este continuare a primului concediu medical- cel cu cod de indemnizatie 06. Al treilea CM este eliberat tot de catre medicul specialist in continuare tot cu cod de indemnizatie 01 si cel de al patrulea CM este eliberat in regim AMBULATOR si este initial dar tot cu cod de indemnizatie 01. In aceasta situatie avem o intrerupere de activitate a stagiului de cotizare de 23 de zile. Numarul sa de zile de stagiu fiind 103. Cum se platesc concediile medicale in aceasta situatie ? Pentru plata concediile medicale avem nevoie de 6 luni de cotizare fara intrerupere sau avem nevoie de 6 luni din 12 dar cumulate chiar daca este o intrerupere de activitate ? Mentionez ca, salariatul in acea perioada de intrerupere a activitatii nu a fost angajat in alta parte. !
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 03 nov 2024.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Concediu medical
Intrebare: Avem un salariat care are contract de munca pe perioada determinata. Acesta a adus concediu medical care este peste data incetarii contractului. Cum se procedeaza in aceasta situatie? Contractul de munca inceteaza de drept la data stabilita prin contract? Ce se intampla cu concediul medical dupa data de incetare a contractului?
Intrebare: Conform legislatiei, un salariat are dreptul la 90 de zile calendaristice/an de concediu medical (cu posibilitate de prelungire pana la 183 de zile, cu avizul medicului expert). De asemenea, are dreptul la 45 de zile pentru ingrijirea copilului bolnav pana la 12 ani. Intrebarea este daca maximul acestor zile se cumuleaza (concret, un salariat poate beneficia intr-un an calendaristic de 90 de zile ...
Intrebare: Este de notorietate dificultatea angajatorlor in a recupera sumele reprezentand indemnizatii platite asiguratilor si si care se recupereaza de la Casa de Sanatate prin depunerea unui dosar de recuperare. In speta, pe Platforma ATLAS de transmitere online a cererilor catre CASMB (se pot verifica doar solicitarile depuse online incepand cu data de 1 octombrie 2022) figureaza cereri receptionata / ...
Intrebare: Avem un concediu medical cu cod indemnizatie 03 accident de munca pt o perioada de 3 zile. 1. Cine plateste acest concediu, firma sau casa de sanatate? 2. Pe concediul medical, la plata acestuia, trebuie sa completam cu zilele si indemnizatia suportata din Fondul de asigurare pt accidente de munca si boli profesionale? 3. Pe spatele concediului medical scrie ca si procent 100% si 80%, in functie ...
Intrebare: O firma care are angajati cetateni din Bangladesh cu viza de munca, cu contract de munca activ de cel putin 6 luni sau mai mult, dar cu CNP generat din sistem Generator CNP - Codul Numeric Personal (https://cnpgenerator.ro/) , nu au medic familie, cum au posibilitatea sa beneficieze de concedii medicale in caz ca se intampla un accident (cad, se lovesc, etc) si il primesc de la spital? De la ...
Intrebare: Revin cu intrebarea: Eliberez adeverinta catre medicul de familie, unui angajat ACTIV, chiar daca acesta nu are stagiul de cotizare complet?