Concedierea unui salariat. Procedura disciplinara
Raspuns oferit de Adina Popescu
consilier juridicIntrebare: Situatia prezenta: Managerul de Arie in vanzari, foloseste echipa din subordine pentru o afacere proprie in reteaua pe care o conduce. De asemenea are un comportament abuziv fata de colegii care nu "executa" sarcinile lor precum si instigare la fals in acte? Se desfasoara cercetarea disciplinara, Managerul este sanctionat cu desfacerea contractului de munca. Decizia este contestata si instanta da castig de cauza Managerului. Are loc reintegrarea. Intre timp, apar angajati noi, strategia companiei sa modificat precum si cateva procese. Managerul in cauza agreseaza verbal angajatii noi in echipa, nu respecta deciziile Managementului superior, instiga la necooperare - sub pretextul ca "inainte nu era asa". De asemenea trimite email-uri in organizatie sub pretext ca atrage atentia "asupra neregulilor". In contextul in care dreptul angajatorului este cel de a hotara modul in care administreaza afacerea, tintele si procedura, CUM ar trebui sa procedam cu el? Care este modalitatea optima de a incheia relatia contractuala? In afara sanctiunii disciplinare, nu exista alta obtiune? Compania poate sa-l dea in judecata pentru hartuire?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
• Cod CAEN: Cash & Carry
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 09 oct 2023.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Abateri disciplinare
Intrebare: Conform art. 250 din Codul muncii, angajatorul stabileste sanctiunea disciplinara aplicabila in functie de gravitatea abaterii, luand in considerare criterii precum comportamentul general in serviciu al salariatului si eventualele sanctiuni disciplinare aplicate anterior acestuia. In cazul unui salariat impotriva caruia, pe parcursul activitatii, au fost formulate mai multe plangeri legate de ...
Intrebare: Avem un angajat care a fost in concediu medical in perioada 07-08.11.2024 si apoi in perioada 11.-22.11.2024. Pe data de 11.11.2024 s-a intocmit un referat prin care suntem incunostintati ca a avut o abatere disciplinara pe data de 31.10.2024. Codul muncii prevede ca poti efectua cercetarea disciplinara in termen de 30 de zile, dar nu mai mult de sase luni de la luarea la cunostinta a abaterii ...
Intrebare: Un salariat, in perioada cercetarii prealabile, intra in concediu medical. Cercetarea prealabila s-a incheiat, salariatul este tot in concediu medical, la data asta, de 45 de zile. Cercetarea disciplinara prealabila s-a incheiat in termen de 30 de zile de la data cand cel in drept poate sa emita decizia de sanctionare a aflat de abaterea disciplinara. Sanctiunea propusa este desfacerea ...
Intrebare: In cazul in care avem suspendat contractul de munca al unui angajat pentru absente nemotivate, iar dupa ce am facut suspendarea am fost anuntati ca se va interna si va avea cateva zile de CM cum se procedeaza? Contractul este suspendat in baza art. 56 alin. (2) , iar concediul medical se suprapune suspendarii. Cum procedam in cazul in care el nu va fi externat pana la data in care este convocat ...
Intrebare: Angajatorul poate aplica, dupa efectuarea cercetarii disciplinare si constatarea indeplinirii abaterii, sanctiunea disciplinara de reducere a salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni , mai mica procentual de 5-10%, respectiv 2,5%? Mentionez ca aceasta ar aparea in Regulamentul Intern al societatii.
Intrebare: 3 angajati au savarsit o abatre disciplinara, prin omisiunea unor actiuni mentionate in fisa postului au produs niste pabube materiale. Se poate crea o cercetare disciplinara comuna pentru toti 3? Referatul de sesizare poate fi comun sau trebuie individual? Mentionez ca faptele au legatura unele cu altele.