Concediu de odihna. Conditii aprobare cerere
Raspuns oferit de Gabriela Dita
consilier juridicIntrebare: Daca un angajat lipseste de la serviciu fara sa anunte superiorul si fara cerere scrisa o zi si dupa vine si spune sa il pontez in CO, am voie sa nu ii iau in considerare cererea si sa il pontez nemotivat?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 09 dec 2024.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Concediu de odihna
Intrebare: Va rugam sa ne oferiti un punct de vedere cu privire la urmatoarea situatie: Angajata noastra se afla in concediu medical cod indemnizatie 13 in perioada 21.12.2023 a 29.11.2024 si detine doua contracte de munca in cadrul companiei: Primul contract, care include functia de baza, are data de inceput 23.01.2023. Al doilea contract, fara functie de baza, are data de inceput 12.05.2023. In ceea ce ...
Intrebare: In cazul in care angajatii nu-si efectueaza toate zilele de concediu de odihna alocate intr-un an, programarea concediilor pentru anul urmator trebuie sa contina doar zilele de concediu de odihna aferente anului urmator, sau si zilele neefectuate si reportate la final de an?
Intrebare: Angajatii nu fac o programarea concediului pentru anul viitor din motive de necunoastere a perioadei in care au nevoie de concediu. Cum putem, legal, sa ii determinam sa isi treaca perioada de concediu? Noi avem in regulamentul intern trecut ca in perioada 15.07-15.09 nu se acorda concediu de odihna, pentru ca este cea mai aglomerata perioada si avem nevoie de tot personalul. Cum putem determina, ...
Intrebare: Un angajat are norma de lucru de 8 ore/luna si lucreaza in fiecare luni si marti a fiecarei saptamani. In contractul individual de munca are 21 zile de concediu de odihna/an. In luna noiembrie a efectuat 5 zile de concediu de odihna. Cum trebuie sa para in pontaj? Care este calculul corect al indemnizatiei de concediu de odihna? Cum ar trebui sa fie introduse zilele de concediu de odihna in ...
Intrebare: Va rog sa ne explicati la ce se refera acea perioada de 3 luni specificata la art. 148 alin. 2 si alin. 3 din Codul muncii? Angajatorul poate sa efectueze o programare de concediu de odihna colectiva in luna august si alta in luna decembrie?
Intrebare: Conform Legii 370 /2004, art. 67, alin. (10) si OUG 98, art. 5, alin. (10) - membrii comisiei de votare au dreptul la o zi libera platita. In aceasta situatie are si societatea noastra un angajat. Intrebarea mea este: ziua libera platita de angajatorul privat este din fondul de salarii? Daca angajatorul nu acorda ziua libera este contraventie? ca in niciunul din actele normative de mai sus nu ...