Contravaloarea transportului la si de la locul de munca. Plafonul de 4000 lei
Raspuns oferit de Irina Dumitrescu
Intrebare: Un Angajator deconteaza salariatilor contravaloarea transportului de la si pana la locul de munca. Potrivit art. XXXVII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 168/2022 privind unele masuri fiscal-bugetare, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, in cazul salariatilor care desfasoara activitate in baza contractului individual de munca, incadrati cu norma intreaga, la locul unde se afla functia de baza, nu se datoreaza impozit pe venit si nu se cuprinde in baza lunara de calcul al contributiilor sociale obligatorii suma de 300 lei/luna, reprezentand venituri din salarii si asimilate salariilor, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: b) venitul brut realizat din salarii si asimilate salariilor, astfel cum este definit la art. 76 alin. (1)-(3) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, in baza aceluiasi contract individual de munca, pentru aceeasi luna, nu depaseste nivelul de 4.000 lei inclusi. Pentru stabilirea sumei de 4000 de lei se va lua in calcul si contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, acordate de angajator pentru salariatii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevazut in contractul de munca sau in regulamentul intern, de la art. 76 alin. 4 lit.a)?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 11-50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 07 nov 2024.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Obligatii fiscale
Intrebare: Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: In cadrul companiei a fost numit un Membru Directorat - contract de mandat, cetatean bulgar, acesta avand rezidenta fiscala in Bulgaria. Va rugam sa ne spuneti ce taxe se vor retine asupra indemnizatiei platite lunar conform contractului si unde se vor vira aceste sume.
Intrebare: Compania ofera angajatilor o asigurare de sanatate cu un tarif lunar de 360 de lei, cost suportat de angajator. Acesteia ii este atasata o asigurare optica, la un tarif lunar de 20 de lei, prin intermediul careia salariatul isi deconteaza dispozitivele de corectie optica, conform dispozitiilor HG nr. 1028/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate in munca referitoare la utilizarea ...
Intrebare: Compania acorda lunar angajatilor reducere la cumparaturi, sub forma de voucher pe cardul de fidelitate. Valoarea voucherelor a fost impozitata tuturor angajatilor beneficiari (taxe suportate de angajator) la luna acordarii, chiar daca acestea au fost utilizate sau nu, in termenul de valabilitate de 3 luni. Avand in vedere ca o serie de vouchere nu sunt consumate pana la data expirarii, incepand ...
Intrebare: Tratament fiscal angajat roman care lucreaza in marea majoritate a timpului in China si doar ocazional in Romania. Un angajat roman cu contract de munca incheiat cu o firma din Romania a fost detasat in China (fara suspendare) pe o perioada de 1 an. Angajatul plateste CAS si CASS in Romania, iar impozitul pe venitul salarial va fi platit in China. Daca in aceasta perioada de un an, angajatul ...
Intrebare: In compania noastra s-a format o echipa de fotbal pentru a participa la campionatul corporatist. Ce tratament fiscal se aplica echipamentelor (genti sport, sorturi, tricouri, treninguri) personalizate cu logo-ul si numele companiei acordate echipei de fotbal?
Intrebare: Va rog sa-mi oferiti un raspuns punctual la urmatoarele intrebari: 1.Sunt mesele de afaceri cu colegi din alte tari sau de la corporate considerate cheltuieli de protocol? 2. Mesele de afaceri intre salariatii aceleiasi companii, desfasurate in cadrul sedintelor, seminariilor sau a altor evenimente similare, sunt considerate cheltuieli de protocol? 3. Costurile pentru cazare si masa generate de ...