Deplasare salariati in Germania. Incadrare detasare transnationala. Obligatii angajator
Raspuns oferit de Rodica Mantescu
Specialist in legislatia munciiIntrebare: In cazul in care urmeaza sa trimitem personal in Germania, la firma mama, pentru o scolarizare pentru un nou proces de productie, care va fi mutat la noi, avem de-a face cu o delegare sau cu o detasare? Ce documente trebuie sa pregatim si in baza carei legi?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 05 dec 2024.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Delegare. Detasare
Intrebare: S.C. are salariati care obtin diurna in urma deplasarilor. Aceasta este de 150 lei /zi cu parte diurna deductibila care nu se introduce in statul de salarii (ct.625) si parte diurna nedeductibila care se impoziteaza cu cas, cass, impozit si cam, care este inclusa in statul de salarii. (ct.4282). Ce valoare se trece In declaratia 112, la anexa E, venit neimpozabil - delegare: - partea de diurna ...
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta ...
Intrebare: Un angajat este detasat la o alta societate din Romania. Ce documente trebuie sa intocmeasca firma care detaseaza? Firma care primeste salariatul detasat trebuie sa-l declara in Revisal si Declaratia112?
Intrebare: In cazul organizarii unui teambuilding in strainatate (in spatiul extracomunitar), care cuprinde si zile lucratoare si zile nelucratoare si se suporta de catre angajator transportul, cazarea si masa pe intreaga perioada, trebuie acordata diurna, ca in cazul celorlalte deplasari in interes de serviciu?
Intrebare: Suntem o firma de constructii cu un santier in Ungaria. Un angajat a fost delegat lasantierul din Ungaria pentru doua saptamani. Este legala acordarea diurnei externe pentru delegare, doar in baza deciziei de delegare si a ordinului de deplasare?
Intrebare: In situatia in care compania detaseaza un sofer in Italia si ii asigura atat indemnizatia de detasare, cat si o alocatie de hrana, pentru a verifica limita neimpozabila, cele doua indemnizatii trebuie cumulate? Valoarea totala astfel obtinuta trebuie comparata cu limitele impuse de codul fiscal: limita de 87,5 euro si respectiv limita care rezulta prin raportarea la cele trei salarii de baza?