Modificarea Codului muncii prin Legea 213/2020
Raspuns oferit de Alexandra Nedelcu
Expert Legislatia munciiIntrebare: Avand in vedere noua prevedere legala (Legii 213/2020) prin care cei care desfasoara activitatea de resurse umane au obligatia de a avea cursul de expert legislatia muncii, intrebarile mele sunt:
1. Managerul de HR (angajat al societatii) este obligat sa faca cursul de expert legislatia muncii, daca are rolul de a coordona toata activitatea de HR si este responsabil de administrarea de personal, acte aditionale, decizii de incetare, revisal?
2. Angajatul de la firma de contabilitate care intocmeste statele de plata/salarizarea, care este si expert contabil - este obligat sa aiba acest curs de legislatia muncii? Partea de salarizare este externalizata catre o firma externa de contabilitate.
3. Cine raspunde in fata legii daca firma de contabilitate/prestatorul extern nu doreste sa faca cursul de expert legislatia muncii? Angajatorul - care a apelat la serviciile prestatorului extern (salarizare) sau firma de contabilitate (in cazul de fata), care presteaza acest serviciu?
Va rog raspuns la cele 3 intrebari.
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 11-50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 26 oct 2020.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Obligatiile angajatorilor
Intrebare: Un angajator (sucursala) doreste sa angajeze un cetatean chinez care are permis de sedere cu drept de munca in Romania. Care sunt obligatiile angajatorului din punct de vedere declarativ (fiscal)?
Intrebare: In cazul unei societati comerciale care urmeaza sa isi inceteze activitatea de la 01.01.2025, angajatorul este obligat sa instiinteze angajatii de spre acest lucru inainte si sa respecte perioada de preaviz, care este un drept al angajatilor? Sau care este termenul in care angajatorul instiinteaza angajatii cu privire la incetarea activitatii?
Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra ...
Intrebare: Un angajat este detasat transnational in Italia si primeste o indemnizatie specifica detasarii in valoare de 70 de euro/zi. Masa este asigurata de Beneficiarul lucrarii. Nu exista o valoare concreta specificata in contractele comerciale a acestei mese. In acest caz, acest drept/beneficiu mai trebuie cumulat cu indemnizatia de detasare pentru a stabili plafonul neimpozabil.
Intrebare: Avem un numar de salariati detasati transnational in Italia. Conform legislatiei din Italia sunt stabilite zilele de sarbatoare legala in care salariatii raman acasa, unitatea benefiara fiind inchisa. Cum sunt tratate orele lucrate de salariati in zilele in care lucreaza dar este o sarbatoare legala in Romania din punct de vedere al art. 12 alin. 2 din Legea 16/2017 privind detasarea salariatilor ...
Intrebare: Ce implica depasirea unui numar de 50 de salariati din punct de vedere al legislatiei muncii si SSM-SU?