Obligativitatea predarii carnetelor de munca
Raspuns oferit de Adina Popescu
consilier juridicIntrebare: O societate comerciala se desfiinteaza, dar o parte din activitatea fostei societati precum si arhiva de personal a fost preluata de o institutie.
Intrebarea este daca este corect a se prelua si carnetele de munca neridicate de fostii salariati ai societatii? Sau aceste carnete ar fi trebuit predate de catre societate la casa de pensii si nu predate la institutia care a preluat o parte din activitate.
Daca au fost deja predate la institutia respectiva ce pot face cu ele cei care le-au preluat? Unde se pot preda?
• Tip societate: S.C.C.A.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
• Cod CAEN: administratie publica
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 11 mar 2013.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Carnet de munca
Intrebare: Va rog sa-mi spuneti care este reglementarea privind munca cetatenilor din Republica Moldova in Romania! Candidatul pe care intentionam sa-l angajam are facultatea facuta in Romania, dar nu stiu care sunt celelalte acte pe care trebuie sa le solicit pentru angajare. Trebuie sa obtina cod de identificare fiscala in Romania?
Intrebare: Referitor la vechimea in munca pentru salariatii care au fost angajati in perioada 01.01.2008 - 31.12.2022 la acelasi angajator. Este corect ca angajatorul sa specifice in adeverinta de vechime: - pentru perioada 01.01.2008 - 31.12.2010. Conform dispozitiilor art. 296 alin. (1) din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie ...
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea intrebare:
1. Actele aditionale de telemunca se includ si in adeverinta de vechime?
Intrebare: La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia un extras din registru, adeverinta de vechime si alte documente relevante, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii. Intrebarea este daca cele 15 zile sunt lucratoare sau calendaristice.
Intrebare: Cum se completeaza adeverinta de vechime a unui angajat care a inceput activitatea din 2001, incepand cu salariul din 01.11.2011 tinand cont ca pana atunci au fost cartile de munca?
Intrebare: Care este procedura legala prin care angajatorul poate sa predea carnetul de munca unui fost salariat, care nu a venit sa-l ridice cand a incetat raporturile de munca in anul 1995. Mentionez ca angajatorul este in Constanta iar fostul salariat in Suceava.