valabil la 01 Oct 2018
Prestatii pentru mobilitate. Diurna si bonuri de masa. Prevederi in CIM
Raspuns oferit de Rodica Mantescu

consilier juridic, lector seminarii nationaleINTREBARE Revin la o intrebare anterioara cu rugamintea ca de aceasta data sa primesc un raspuns punctual pentru fiecare sectiune a problemei enuntate.
Firma A efectueaza lucrari si servicii de administrare silvica si sau forestiera. In acest context angajatii sunt campati in parchetele unde se efectueaza lucrarile mentionate anterior cazarea facandu-se in dormitoare-vagon special amenajate. Periodic, locul de campare precum si locatia pe care se efectueaza lucrarile silvice se modifica, distantele fata de sediul social al firmei si fata de adresa de domiciliu a angajatilor fiind in majoritatea situatiilor de peste 100 Km. Avand in vedere cele de mai sus, va rugam sa ne raspunderi ta urmatoarele intrebari:
- pe perioada in care angajatii isi desfasoara activitatea in parchetele de exploatare, acestia se considera a fi delegati, detasati?...sau care este statutul lor?
- cum se va completa contractul de munca la punctul D (locul de munca) literele a) (locul de munca fix) si b) (locul de munca mobil)?
- dar in situatia in care exista angajati care lucreaza peste 50% din timp intr-un loc fix (depozit) dar care participa si la anumite activitati de exploatare forestiera, colectare, incarcare, manipulare si transport in si din parchetele care se exploateaza? ...activitatile in afara locului de munca fix se pot finaliza in aceiasi zi sau se pot sau se pot intinde pe o durata mai lunga de timp (cateva zile);
- cum se va completa contractul la punctul J, literele a), b) si c) avand in vedere ca firma doreste sa acorde bonuri de masa, diurna si indemnizatie de detasare?...iar salariul incsris in CIM este la nivelul minimului pe economie;
- cum se va proceda in cazul schimbarii zonei in care se face exploatarea?...in sensul in care aceasta se va muta intr-o alta regiune geografica. Care sunt obligatiile declarative ale firmei?
- care sunt solutiile de plata (altele decat salariul) pe care firma le poate oferii angajatilor avand in vedere specificul activitatii, care sunt obligatiile angajatilor privind decontarea, ale firmei privind declaratiile si care este modalitateagradulnivelul de deductibilitatefiscalitate al acestora?
- avand in vedere ca specificul activitatii presupune derularea acesteia pentru o perioada mai mare de 120 de zile/an, eventualele indemnizatii primite se vor considera venituri de natura salariala?
- avand in vedere ca, asa cum reiese dintr-un act normativ aparut recent in Monitorul Oficial, bugetarii delegați la peste 50 km de localitatea in care lucreaza permanent vor beneficia, incepând din ianuarie 2019, de o suma fixa de bani pentru a-și acoperi cheltuielile de cazare, aceasta facilitate se va acorda si angajatilor din mediul privat? Care vor fi obligatiile declarative in acest caz?
- ce modificari ar trebui sa cuprinda regulamentul intern respectiv CCM.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Contract de munca
Intrebare: As dori o fisa post pentru prelucrator prin aschiere.
Intrebare: Va rugam sa ne ajutati cu o lamurire privind aplicarea in relatia de munca, contractuala, a articolului 11 din OUG 111/2010 privind concediul pentru cresterea copilului, alin 2, la care se face referire la concediu fara plata pt perioada in care celalalt parinte opteaza pt concediu de crestere copil. In cazul in care tatal nu doreste concediu pt cresterea copilului, mama va trebui sa solicite ...
Intrebare: Va rugam sa ne ajutati cu urmatoarea speta. Se poate incheia un alt contract individual de munca la acelasi angajator pentru o salariata aflata in concediu crestere copil?
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
Intrebare: Am rugamintea sa-mi trimiteti un model de contract de garantie.
Intrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori (unul este si asociatul unic) ce tin de obiectul de activitate al societatii (transport alternativ-Bolt) fara sa detina CIM sau contract de administrare?