Prime de asigurare voluntara de sanatate suportate de salariat. Tratament fiscal
Raspuns oferit de Irina Dumitrescu
Intrebare: O societate a incheiat un contract de asigurare voluntara de sanatate pentru salariati, in limita a 400 eur/an de fiecare salariat. Suplimentar a negociat si cuprins in polita, si asigurarea voluntara de sanatate pentru copilul minor al unuia din angajati intrucat oferta in cadrul acestui pachet era mult mai avantajoasa decat cea individuala. Salariatul urmeaza sa suporte pentru copilul minor contravaloarea asigurarii acestuia. Intrebarea este: 1.Asigurarea de voluntara de sanatate a copilului este considerata avantaj in natura, in conditiile in care aceasta se recupereaza integral de la salariat? 2.Avand in vedere ca salariatul suporta integral contravaloarea asigurarii de sanatate pentru copil se pot aplica dispozitiile art. 76, alin. 5 din Codul Fiscal in care se precizeaza: aAvantajele primite in bani si in natura si imputate salariatului in cauza nu se impoziteaza? 3. Deoarece asigurarea voluntara de sanatate pentru copil este suportata de catre salariat, acesta beneficiaza de deducere la calculul impozitului pe venit?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 11-50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 06 nov 2024.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Avantaje in natura
Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca in cazul in care compania doreste sa vanda unui angajat un autovehicul uzat din patrimoniul companiei si urmeaza pasii de mai jos se considera avantaj in natura: Compania obtine 3 oferte de la 3 dealeri diferiti (cumparatori de masini uzate) pentru autovehiculul respectiv, pentru a afla pretul pietei. Compania vinde angajatului autovehiculul la pretul egal cu oferta cea ...
Intrebare: Avem cativa angajati care se deplaseaza la birou cu masina personala, iar pentru acestia decontam costurile cu combustibilul. Incepand de anul viitor, dorim sa acoperim si o suma pentru revizia vehiculului. Ne puteti oferi detalii privind modalitatea legala pentru implementarea acestei masuri astfel incat sa nu fie considerat avantaj in natura? Este necesara includerea acestui aspect in ...
Intrebare: Incepand cu luna urmatoare dorim sa decontam cheltuielie cu hrana angajatilor in valoare de 40 lei/zi (ne incadram in limita de 33% din salariu pentru a fi avantaj neimpozabil). Putem sa viram banii angajatilor iar ei sa aduca bon fiscal sau factura ca document justificativ? sau societatea trebuie sa incheie un contract cu un restaurant?
Intrebare: O societate plateste pentru un singur angajat un abonament anual de membru intr-un club de business - principalul scop al acestui club este networking-ul , socializarea , cunoastere de posibili colaboratori. Acest abonament include sedinte saptamanale de mentorat pe varii teme si acces la alte evenimente...contra cost. O factura aferenta unui astfel de evenimant include de obicei cateva nopti de ...
Intrebare: La o microintreprindere este angajat un salariat in functia de director care este si administrator in actul constitutiv al societatii (fara indemnizatie/contract de administrator). Persoana, in calitate de salariat, solicita decontarea sumei de 1500 lei pentru plasarea copiilor in unitati de educatie timpurie, potrivit Codului Fiscal, in conditiile alin. (41) lit. i). Avand in vedere dubla ...
Intrebare: Cum procedam in cazul in care compania plateste prima lunara de asigurare voluntara de sanatate si angajatul pleaca la data de 15 ale lunii? Cum se calculeaza plafonul de 33% din salariul de baza, in cazul plecarii unui angajat in cursul lunii si pentru care asigurarea voluntara de sanatate a fost deja achitata de angajator? Multumesc!