Raspundere patrimoniala a soferului pentru avarierea autovehiculului
Raspuns oferit de Rodica Mantescu
Specialist in legislatia munciiIntrebare: Firma de transport In timpul programului de lucru, unul dintre soferi loveste masina societatii . Anul trecut, aceeasi problema, acum alt accident (minor). In urma accidentului de anul trecut se majoreaza pretul la asigurare. Dorim sa ii retinem suma de 900 de lei, suma care s-a achitat in plus la asigurare. Sunt necesari pasii de la cercetare disciplinara care sa se finalizeze cu retinerea sumei CU ACORDUL SALARIATULUI? Sau putem face fara cercetare, DOAR cu un acord si printr-o nota de constatare si evaluare pagube si sa retinem suma de 900 lei sau x lei?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 1-10 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 16 mai 2023.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Sanctiuni
Intrebare: Cum se calculeaza venitul unui salariat care are o sanctiune disciplinara art. 248 alin.1 pct. c) " reducerea salariului de baza pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%" , in cazul in care are sporuri , adaosuri si ore suplimentare peste salariul de baza? In cazul sanctiunii, orele suplimentare si sporurile se calculeaza la salariul de baza redus din luna respectiva sau la salariul de ...
Intrebare: Angajatorii din mediu privat sunt obligati sa acorde zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite ( ex. casatoria angajatului, casatoria unui copil, decesul sotului sau sotiei, ori al unei rude de pana la gradul al III-lea, inclusiv al sotului/sotiei acestuia), daca aceste zile nu sunt specificate in regulamentul intern al societatii si nici in contractul colectiv de munca? In cazul ...
Intrebare: In situatia in care unui salariat i s-a aplicat sanctiunea de reducere a salariului pentru o perioada de 3 luni, ce trebuie intocmit pentru revenirea la salariul anterior aplicarii sanctiunii. Se intocmeste o decizie de revenire la salariul anterior sau se face act aditional cu specificarea salariului?
Intrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul ...
Intrebare: Daca in urma unei cercetari disciplinare un angajat a fost sanctionat cu retrogradrea din functie pe o perioada de 60 de zile si in perioada de 60 de zile a intervenit un concediu medical, se prelungeste perioada de aplicare a sanctiunii cu numarul de zile de concediu medical?
Intrebare: Un salariat a savarsit o abatere disciplinara grava pentru care in urma cercetarii disciplinare sa decis sanctionarea acestuia cu 10 % pe 3 luni. Insa mentionez ca salariatul este incadrat cu salariul minim pe economie si in acelasi timp are infiintate 3 popriri pe salariu. Avand in vedere cele prevazute mai sus va rog frumos sa imi mentionati daca angajatorul poate aplica aceasta sanctiune, daca ...