Regulamentul intern. Obiectivele de performanta si evaluarea salariatilor
Raspuns oferit de Colectiv Portal Codul Muncii
Intrebare: Va rugam sa ne acordati suportul in urmatoarea speta legata de obiectivele de performanta si concedierea pentru necorespundere profesionala:
In prezent:
1. fiecare salariat are incheiat si semnat un act aditional prin care ii revine obligatia de a se supunde obiectivelor de performanta individuale iar Angajatorului are dreptul de a stabili obiectivele de performanta individuale si criteriile de evaluare a realizarii acestora - aprilie 2011.
2. fiecare salariat al CLAIM EXPERT are incheiat si semnat un act aditional in care au fost inserate criteriile de evaluare a activitatii profesionale - martie 2012;
Ce dorim sa implementam: (si aici am nevoie de opinia dvs.)
1. sa incheiam si sa semnam cu fiecare salariat un act aditional prin care sa-l informam (iar el sa fie de accord = implicit prin semnarea actului aditional) ca in anexa va primi obiectivele de perfomanta individuale pe care este obligat sa le respecte in intregime si ca daca dupa o anumita perioada de timp nu le indeplineste poate fi apreciat in vederea concedierii pentru necorespundere profesionala.
Va rugam sa ne comunicati care este modalitatea legala de a introduce obiectivele de performanta individuale ale salariatilor:
1. sa intocmim un Formular de Obiective anuale, de la an la an pe care sa-l semneze si sa-l ia la cunostinta fiecare salariat in parte, impreuna cu seful direct;
2. sa adaugam Obiectivele de Performanta la Regulamentul Intern si la CCM incheiat la nivel de unitate care se vor aduce la cunostinta salariatilor;
3. sa intocmim un act aditional pentru fiecare salariat in parte in care sa-i mentionam ca are obligatia de a realiza obeictivele de performanta care se regasesc in anexa (in fiecare an daca va fi cazul se va modifica anexa respectiva).
4. sa le introducem in Procedura de Evaluare a Performantei Profesionale pe care o aducem la cunostinta salariatilor.
Avand in vedere ca salariatul va lua la cunostinta de obiectivele individuale de performanta, vom putea, in cazul in care acesta nu le indeplineste, sa demaram procesul pentru necorespundere profesionala?
Este suficient un referat din partea sefului direct in care se vor detalia nerealizarea obiectivelor de performanta ale salaritului pentru a demara procedura pentru concediere pe motiv de necorespundere profesionala?
Este legal sa mentionam in procededura de evaluare faptul ca salariatul va fi evaluar atat lunar, trimestrial, lunar, cat si de fiecare data cand Conducerea va solicita acest lucru?
De asemenea, este legal sa mentionam in Procedura de Evaluare, in Regulamentul Intern si in CCM ca daca un salariat nu isi indeplineste obiectivele de performanta intra in procedura de evaluare pentru concediere pentru necorespundere profesionala?
Suntem obligati sa stabilim pentru toate pozitiile din organziatie aceeasi periodicitate a evaluarii? Putem spune, de exemplu ca pentru pozitia X se va face evaluarea lunara iar pentru pozitia y ( diferita de pozitia x) se va face doar anual? Este considerata discriminare?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 29 ian 2014.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Contract de munca
Intrebare: O persoana care detine o functie de conducere, mai exact postul de director in cadrul unei societati, iar ulterior a fost numita prin contract de mandat Director General la o alta societate...poate cumula cele 2 functii? Mentionez faptul ca cele 2 societati fac parte din cadrul aceleasi filiale.
Intrebare: Societatea are salariati care pe langa functia de baza desfasoara si activitate pe Proiecte Europene. Atunci cand au activitate pe aceste proiecte angajatorul va acorda bonusuri in functie de contributia fiecaruia. Sunt corecte urmatoarele aspecte: 1. Neavand caracter permanent acest bonus nu se inregistreaza in Revisal. 2. Aceste bonusuri sa fie mentionate in CIM in urmatorul mod: I. Salariul 2. ...
Intrebare: Referitor la respectarea obligatiilor prevazute de art. 78 alin. (2) si (3) din Legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap de catre angajatorii care au cel putin 50 de angajati, avem urmatoarea intrebare raportat la modificarile aduse prin OUG 127/2024: angajatorul are dreptul de a opta intre obligatia prevazuta de art. 78 alin. (2) din Legea 448/2006 si ...
Intrebare: Referitor la legislatia privind securitatea si sanatatea in munca, conform normelor metodologice de aplicare a legii 319/2006, instruirea la locul de munca si cea periodica se realizeaza de catre conducatorul locului de munca. Concret cine are obligatia de a realiza instruirea la locul de munca si cea periodica? Este obligatoriu ca persoana care face instruirea sa aiba calitatea de angajat in ...
Intrebare: Intrebare: Datorita specificului societatii, salariatii isi desfasoara activitatea in functie de camioanele, navele sau barjele care vin in Port la incarcare sau descarcare. Aceasta activitate este fluctuanta, iar angajatorul are nevoie de salariati la serviciu pentru a presta munca. Se intampla ca atunci unii salariati sa solicite concediul de odihna (neprogramat, in cele mai multe cazuri), cand ...
Intrebare: Am intrebarea ca in cazul angajarii unei elev care a implinit varsta de 16 ani, studiaza in privat la o scoala din Anglia, daca vrem sa angajam cu un contract pe durata partiala (4 ore/zi), in ce conditii putem sa platim contributiile pentru part time si nu la norma intreaga?