Revenire din CCC. Obligatii angajator. Demisie salariat
Raspuns oferit de Gabriela Dita
consilier juridicIntrebare: O salariata face cerere de revenire la serviciu din CCC cu 30 zile inainte, la cele doua firme la care este angajata, la una cu 8 ore, iar la cealalta cu timp partial. Insa, la cea cu timp partial nu se mai poate mentine contractul, postul se va desfiinta. Este posibil? Salariata poate demisiona cu data la care ar fi trebuit sa se intoarca? Mai sunt probleme in aceasta situatie?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 11-50 angajati
• Cod CAEN: constructii
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 19 feb 2024.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Concediu crestere copil
Intrebare: In situatia in care o salariata revine din concediu de crestere copil in urmatoarele zile (copilul va implini 2 ani in Februarie anul acesta), va putea beneficia de reducerea programului de lucru la 6 h fara diminuarea venitului salarial pentru alaptare? Am gasit diverse informatii online legate de OUG 96/2003, dar nu am ajuns la varianta actualizata si nu imi e clar daca acest beneficiu il pot ...
Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta ...
Intrebare: Am o salariata care este in concediu pentru crestere copil. Copilul implineste 2 ani pe data de 27.01.2025, in momentul de fata salariata este insarcinata cu cel de-al doilea copil si pe data de 11.12.2024 trebuie sa nasca. Intrebarea mea este cu ce data trebuie sa faca cererea de prelungire a concediului pentru crestere copil si care este data de final pentru concediu crestere copil pentru cel ...
Intrebare: In cazul in care parintele - mama e necasatorita - nu a lucrat 12 luni din ultimele 24 luni anterioar datei nasterii copilului, poate obtine indemnizatia de crestere copil? Daca da, cum se calculeaza? Daca mama a lucrat 12 luni din ultimele 24 luni anterior nasterii copilului, dar acestea nu sunt consecutive, poate obtine indemnizatie crestere copil?
Intrebare: Un salariat intentioneaza in luna ianuarie sa solicite concediul paternal in baza art. 51.1.c (10 zile), dupa care sa solicite concediu pentru crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani (art. 51.1.a), sotia nesuspendand contractul de munca in baza articolului 51.1.a. Este corect sa cumuleze ambele tipuri de concediu?
Intrebare: Avem o angajata care urmeaza sa intre in concediu de crestere copil (dupa perioada concediului medical pe cod 08 de 126 de zile), conform legislatiei, pana la data la care copilul implineste 1 an si 10 luni, restul de doua luni fiind lunile tatalui. Voiam sa intreb daca in cazul in care tatal este eligibil pentru luna tatalui insa decide sa nu beneficieze de acest tip de concediu, angajata poate ...