Sanctionarea angajatorului pentru nerespectarea legislatiei muncii
Raspuns oferit de Gabriela Dita
consilier juridicIntrebare: Conform Codului muncii, pe perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu ce nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in C.I.M. Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute mai sus din ultimile trei luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu. Ce se intampla daca indemnizatia de CO calculata cf alin. (2) este mai mare, iar angajatorul acorda indemnizatia de CO doar in limita salariului de baza?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 11-50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 27 mar 2023.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Concediu de odihna
Intrebare: Concediul de odihna suspenda preavizul? Daca salariatul solicita concediu de odihna in timpul preavizului (concediere), preavizul se suspenda pana la revenirea din concediu? Anagajtorul este obligat sa aprobe o cerere de concediu fara plata in timpul preavizului (concediere)? Concediu fara plata suspenda preavizul la fel ca si concediu medical?
Intrebare: (1) Salariatii societatii, au dreptul, in fiecare an calendaristic, la un concediu de odihna, de 21 zile lucratoare, proportional cu perioada lucrata. (2) Conducerea doreste ca, la negocierea Contractului Colectiv de Munca sa fie introdus urmatorul articol: (2.1.) ,,La durata minima a concediului de odihna, fiecarui salariat al societatii i se mai adauga cate o zi lucratoare de concediu de odihna ...
Intrebare: 1. Ne-ar ajuta sa stim cand este perioada corecta cu privire la planificarea concediului de odihna pentru anul 2025? Suntem obligati sa-l planificam in luna decembrie a.c, sau la inceputul anului 2025. 2. Daca in cadrul societatii noastre sunt angajati care vor sa si ia concediu 2 zile, 3 zile, este ceva gresit ? Putem sa fim sanctionati in cazul unui eventual control ? Cei care vor sa si ia un ...
Intrebare: Va rugam sa ne oferiti un punct de vedere cu privire la urmatoarea situatie: Angajata noastra se afla in concediu medical cod indemnizatie 13 in perioada 21.12.2023 a 29.11.2024 si detine doua contracte de munca in cadrul companiei: Primul contract, care include functia de baza, are data de inceput 23.01.2023. Al doilea contract, fara functie de baza, are data de inceput 12.05.2023. In ceea ce ...
Intrebare: In cazul in care angajatii nu-si efectueaza toate zilele de concediu de odihna alocate intr-un an, programarea concediilor pentru anul urmator trebuie sa contina doar zilele de concediu de odihna aferente anului urmator, sau si zilele neefectuate si reportate la final de an?
Intrebare: Daca un angajat lipseste de la serviciu fara sa anunte superiorul si fara cerere scrisa o zi si dupa vine si spune sa il pontez in CO, am voie sa nu ii iau in considerare cererea si sa il pontez nemotivat?