Societate din domeniu constructiilor. Pilonul II si III de pensii
Raspuns oferit de Adina Popescu
consilier juridicIntrebare: O societate ce activeaza in domeniul constructiilor doreste sa acorde pensie pilon II angajatilor care fac parte din departamentul Management. Se poate considera discriminare daca nu acorda tuturor salariatilor? Daca decide sa acorde pensie pilon III in acelelasi conditii (doar unor salariati din Management) daca mentioneaza in Regulamentul intern criteriile de acordare, se poate sa nu fie considerata discriminare?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 1-10 angajati
• Cod CAEN: servicii
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 30 mai 2023.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Avantaje in natura
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu un model de act aditional care modifica elementul din CIM "Alte clauze........ alte clauze........Concret, as dori adaugarea unui beneficiu pt un angajat, beneficiu care consta in plata biletelor de avion pentru el si familie avand ca destinatie o tara straina. Mentionez ca achizitia si plata o face compania pentru el. Am dori sa incheiem un act aditional la CIM ...
Intrebare: Compania ofera abonamente medicale neimpozabile in valoare de 400 euro/ an. Ce depaseste aceasta suma devine impozabila. In d112 aceste venituri impozabile din abonamentele medicale unde ar fi corect sa se vada: la randul 8.3.3 sau la randul 8.3.4.?
Intrebare: O societate a incheiat un contract de asigurare voluntara de sanatate pentru salariati, in limita a 400 eur/an de fiecare salariat. Suplimentar a negociat si cuprins in polita, si asigurarea voluntara de sanatate pentru copilul minor al unuia din angajati intrucat oferta in cadrul acestui pachet era mult mai avantajoasa decat cea individuala. Salariatul urmeaza sa suporte pentru copilul minor ...
Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca in cazul in care compania doreste sa vanda unui angajat un autovehicul uzat din patrimoniul companiei si urmeaza pasii de mai jos se considera avantaj in natura: Compania obtine 3 oferte de la 3 dealeri diferiti (cumparatori de masini uzate) pentru autovehiculul respectiv, pentru a afla pretul pietei. Compania vinde angajatului autovehiculul la pretul egal cu oferta cea ...
Intrebare: Avem cativa angajati care se deplaseaza la birou cu masina personala, iar pentru acestia decontam costurile cu combustibilul. Incepand de anul viitor, dorim sa acoperim si o suma pentru revizia vehiculului. Ne puteti oferi detalii privind modalitatea legala pentru implementarea acestei masuri astfel incat sa nu fie considerat avantaj in natura? Este necesara includerea acestui aspect in ...
Intrebare: Incepand cu luna urmatoare dorim sa decontam cheltuielie cu hrana angajatilor in valoare de 40 lei/zi (ne incadram in limita de 33% din salariu pentru a fi avantaj neimpozabil). Putem sa viram banii angajatilor iar ei sa aduca bon fiscal sau factura ca document justificativ? sau societatea trebuie sa incheie un contract cu un restaurant?