Studenta. Concediu de maternitate. Concediu crestere copil
Raspuns oferit de Rodica Mantescu
Specialist in legislatia munciiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: O studenta, este anul 3 la zi cursuri universitare de 4 ani. Ea se angajeaza pe perioada vacantei cu contract individual de munca, norma intreaga cu data de .03.07.2023. Anunta angajatorul ca este insarcinata si isi ia concediu de maternitate cu data de 07.12.2023. Se stie ca stagiul pentru indemnizatia de concediu medical, se completeaza cu adeverinta doar daca studenta a finalizat cursurile la zi si cu diploma de licenta, dar ea inca nu a finalizat. Prima intrebare: Care ar fi stagiul studentei in acest caz? Datorita faptului ca este insarcinata, se hotaraste sa continue cu contractul de munca si sa isi inghete anul 4 de studii. A doua intrebare este: cum va constitui stagiul pentru Crestere Ingrijire Copil sau ce indemnizatie va primi in cei 2 ani de CCC? Ce documente sunt necesare depunere dosar CCC in cele 60 de zile, dupa nasterea copilului. Nu inteleg daca actiunea de a ingheta anul 4 de studii ii este favorabila pentru completare stagiu.
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 1-10 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 17 dec 2023.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Concediu crestere copil
Intrebare: Am o salariata care este in concediu pentru crestere copil. Copilul implineste 2 ani pe data de 27.01.2025, in momentul de fata salariata este insarcinata cu cel de-al doilea copil si pe data de 11.12.2024 trebuie sa nasca. Intrebarea mea este cu ce data trebuie sa faca cererea de prelungire a concediului pentru crestere copil si care este data de final pentru concediu crestere copil pentru cel ...
Intrebare: In cazul in care parintele - mama e necasatorita - nu a lucrat 12 luni din ultimele 24 luni anterioar datei nasterii copilului, poate obtine indemnizatia de crestere copil? Daca da, cum se calculeaza? Daca mama a lucrat 12 luni din ultimele 24 luni anterior nasterii copilului, dar acestea nu sunt consecutive, poate obtine indemnizatie crestere copil?
Intrebare: Un salariat intentioneaza in luna ianuarie sa solicite concediul paternal in baza art. 51.1.c (10 zile), dupa care sa solicite concediu pentru crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani (art. 51.1.a), sotia nesuspendand contractul de munca in baza articolului 51.1.a. Este corect sa cumuleze ambele tipuri de concediu?
Intrebare: Avem o angajata care urmeaza sa intre in concediu de crestere copil (dupa perioada concediului medical pe cod 08 de 126 de zile), conform legislatiei, pana la data la care copilul implineste 1 an si 10 luni, restul de doua luni fiind lunile tatalui. Voiam sa intreb daca in cazul in care tatal este eligibil pentru luna tatalui insa decide sa nu beneficieze de acest tip de concediu, angajata poate ...
Intrebare: Avem o angajata de cetatenie ucraineana pentru care am dori sa stim daca se aplica aceleasi reguli cu privire la concediul de crestere copil? Ne-a anuntat ca isi doreste, insa nu stim care ar fi procedura, daca ar fi una diferita. Ca si documente de identificare are pasaport si un permis de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare, atat. Este angajata cu contract pe perioada determinata, ...
Intrebare: O salariata care doreste sa intre in CCC obtine, pe langa venitul net, si alte drepturi supuse impozitului pe venit, cum ar fi tichete masa, tichete de vacanta si tichete culturale, ori avantaje in natura. Avand in vedere acest lucru, cum se completeaza adeverinta pentru obtinere indemnizatiei crestere copil, astfel incat adeverinta sa includa si aceste venituri neimpozabile (care sunt declarate ...