Venituri din drepturi de autor. Retinerea contributiior sociale
Raspuns oferit de Rodica Mantescu
Specialist in legislatia munciiIntrebare: O persoana fizica incheie cu aceeasi persoana juridica 2 contracte de drepturi de autor, unul in luna Iunie, unul in luna Iulie 2021, fiecare in suma NETA de 5000 eur.
Persoana fizica desemneaza platitorul de venit ca fiind si platitor de contributii pentru aceste drepturi de autor.
Avand in vedere ca venitul net ( vn brut minus 40% vn brut) depaseste plafonul de 27600 lei, va rugam sa ne indicati care este suma retinuta ca si contributii din urmatoarele variante de raspuns:
1. CASS = 27600*10%= 2760 lei ( pentru 12 luni)
CAS= 4600 *25%= 1150 lei (doar pentru 2 luni, atat cat sunt si contractele)
2. CASS = 27600*10%= 2760 lei (pentru 12 luni)
CAS= 27600 *25%= 6900 lei ( pentru 12 luni)
3. CASS = 4600*10%= 460 lei (doar pentru 2 luni, atat cat sunt si contractele)
CAS= 4600 *25%= 1150 lei (doar pentru 2 luni, atat cat sunt si contractele)
Va rugam sa ne indicati si cum se face retinerea contributiilor pe fiecare dintre cele doua state de plata:
1. Iunie= nimic
Iulie= toata suma aferenta contributiilor.
2. Iunie= jumatate din suma
Iulie= jumatate din suma.
Rugam un raspuns punctual, cu indicarea variantei corecte pentru cele doua intrebari adresate.
Va multumim!
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 1-10 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 04 iul 2021.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Drepturi de autor
Intrebare: Un client, salon de frumusete, doreste angajarea pe baza de contract drepturi de autor, functia specialist marketing, nu pentru un anumit proiect ci pe perioada nedeterminata. Acest fel de contract presupune, inteleg, doar retinerea impozitului. Este o procedura corecta din punct de vedere fiscal?
Intrebare: Am dori o clarificare suplimentara privind CAS cf. prevederilor art. 151 alin. (10) Codul fiscal:
(10) Contribuabilii care in cursul anului fiscal incep sa desfasoare o activitate independenta si/sau sa realizeze venituri din drepturi de proprietate intelectuala, iar venitul net, anual, cumulat, din una sau mai multe surse de venituri, estimat a se realiza in anul in curs este cel putin egal cu ...
Intrebare: Legalitate privind drepturile de autor pentru traducere: 1. acte necesare 2. unde se inregistreaza contractul pentru drepturi de autor? 3. cine declara si inregistreaza contractul pentru drepturi de autor? 4. ce obligatii fiscale se retin, se declara si se platesc de catre angajator? 5. ce obligatii fiscale si declarative are colaboratorul? 6. exista si alt tip de colaborare pentru servicii de ...
Intrebare: In cazul in care societatea incheie contract de drepturi de autor cu persoana fizica, aceasta (persoana fizica) mai trebuie sa mai depuna vreo declaratie? Impozitul este retinut si declarat in formularul 112.
Intrebare: In cazul unui contract de drepturi de autor care sunt contributiile datorate, modul de calcul si declaratiile care trebuiesc depuse.
Ce obligatii legale are firma in cazul in care are un astfel de contract. Daca persoana are mai multe contracte care sunt obligatiile firmei.
Intrebare: Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un sfat. Un salariat de-al nostru a obtinut in anul 2013, pe langa venituri din salarii si venituri din drepturi de autor. La vremea respectiva, pentru veniturile din drepturile de autor s-a retinut doar impozitul de 10%. In anul 2018, persoana salariata primeste prin posta de la ANAF o decizie de impunere anuala privind obligatia platii ...